Хроничен гастрит при кучето

Хроничен гастрит при кучето

Клинични признаци на Хроничен гастрит при кучето

Клинични признаци на Хроничен гастрит при кучетоБолестта се проявява с промяна на апетита, който силно намалява или става променлив и извратен. Животните постепенно отслабват и бързо се уморяват.

Конюнктивите стават анемични (избледняват), а космите загубват блясъка си. Кожната еластичност намалява. Устната лигавица е суха, без блясък и е покрита с гъста слиз.

Езикът е обложен и от устата се усеща много неприятна сладникава миризма. От време на време болните кучета повръщат или правят опити за повръщане и повърнатото съдържание представлява гъста стомашна слиз.

Общата киселинност на повърнатото е ниска - липсва свободна солна киселина, а съдържа маслена и млечна киселина и жлъчни пигменти.

Микроскопски в седимента от стомашния сок се откриват епителни клетки от стомашната лигавица и много левкоцити на зрително поле.

По - късно при напредналите случаи на заболяването се появяват нервни признаци: удрямалост, залитане, нестабилна походка. Вътрешната телесна температура, пулсът и дишането са в нормални граници. Изпражненията са спечени, тъмни и често покрити със слиз.

5.0, 1 гласа
прегледи 3340

Препоръчани продукти

Подобни статии

Уролитиаза при агнетата

Уролитиаза при агнетата

Уролитиазата е болест при мъжките агнета и шилета, която се характеризира с намаляване и спиране на ...

Канибализъм при свинете

Канибализъм при свинете

Канибализмът при животните е често срещано явление в природата. При редица животни е обикновено явле...

Канибализъм при птиците

Канибализъм при птиците

Канибализмът (лоша привичка) при птиците се изразява в склонността им към взаимно разкълваване и къл...