Уролитиаза при агнетата

Уролитиаза при агнетата

Клинични признаци при Уролитиаза

Клинични признаци при Уролитиаза при агнетатаПървите признаци на заболяване се появяват обикновено след 30 - 40 дни от началото на угояването.

Основните признаци са затруднено (мъчително) уриниране и спиране на уринирането. По вълната около препуциума се откриват кристали от соли. Появява се едем на долната част на коремната стена или само на препуциума.

Предната част на главата на половия член около отвора на пикочната тръба придобива червен или тъмно червен цвят поради възпалението.

Смъртта настъпва 3 - 4 дни след запушването на пикочната тръба (спиране на уринирането, което се предхожда от руптура на пикочния мехур вследствие на препълването му с урина).

При аутопсия в пикочната тръба се установяват плътни маси от пикочен пясък под формата на щифтчета с дължина 2 - 3 см, които запълват плътно лумена. В пикочния мехур се установява седимент в различно количество (до 100 гр), който представлява кристални агломерати с големина от оризово до грахово зърно и с неправилна форма.

прегледи 2240

Коментари за Клинични признаци при Уролитиаза

 1. 1.

  какво да се даде на мъжка агне което не може да пикае

 2. 2.

  До 1. Анонимен - Съветваме ви да извикате ветеринар, който да прегледа агнето. По принцип се дава диуретик, който стимулира отделянето на урина, но нека лекарят прецени на място какво е необходимо да се направи и при необходимост агнето трябва да се катетеризира. Не отлагайте !

 3. 3.

  nisadir

 4. 4.

  Shileto mi se nadulo

 5. 5.

  Kakvo da pravq

Подобни статии

Миокардоза при кучето

Миокардоза при кучето

Лат.: Myocardosis Миокардозата е заболяване на сърцето, което протича без възпалителни процеси в съ...

Гана при кучето

Гана при кучето

Гана= Кучешка чума Лат.: Febris catarrhalis infectiosa canumАнгл.: Canine distemper Ганата при куч...

Парвовироза при кучето

Парвовироза при кучето

За тези, които обичаме! Кучето няма да остави стопанина си дори, когато е беден! Вие ще оставите ...