Сърдечна слабост при кучето

Сърдечна слабост при кучето

Клинични признаци на Сърдечна слабост при кучето

Остра сърдечна слабост

Признаци на сърдечна слабост при кучетоОстрата сърдечна слабост настъпва внезапно и се проявява със силен задух, придружен понякога с признаци на белодробен оток. Пулсът е силно ускорен, слаб, малък, едва чувствителен, неправилен и нееднакъв.

Видимите лигавици са цианотично обагрени, като малките вени по тях са изпъкнали, а конюнктивите са клончесто зачервени.

Животните показват силна отпадналост, като периферните, особено яремните вени са силно изпъкнали. Според причината, породила сърдечната слабост, общото състояние може да се подобри или то още повече се влошава и в такива случаи пулсът става неосезаем, усилва се силно сърдечният тласък, крайниците изстиват, животното започва да трепери, има залитащ вървеж и понякога пада на земята, проявявайки гърчове, които често завършват с летален изход.

Хронична сърдечна слабост

Хроничната сърдечна слабост се проявява с подобни на острата слабост признаци, само че развитието им е постепенно. Видимите лигавици и депигментираната кожа са цианотични. Пулсът е слаб, мек, неправилен и понякога аритмичен.

Поради продължителното разстройство на кръвната циркулация по долните части на тялото и крайниците се появяват студени отоци, при натискането на които остават отпечатъци на пръстите. Вследствие на хидропсични състояния и застойни явления понякога се появяват хроничен катар на стомаха, червата и бронхите, белодробен оток, ринорагия, олигурия с протеинурия, увеличаване на черния дроб и др.

Урината е обагрена тъмно не само поради по - голямата си концентрация, но и поради по - високото съдържание на уробилиноген и уробилин. Това се дължи на венозния застой, който води към директни увреждания на чернодробните клетки и до нарушения в циркулацията на жлъчката.

Количеството на еритроцитите е релативно увеличено, а киселинно-алкалният метаболизъм се характеризира най - често с метаболитна ацидоза.

Перкускята на сърцето показва увеличаване на абсолютната сърдечна тъпота (разширяване на сърцето), което често се среща и при острата сърдечна слабост.

Препоръчани продукти

Коментари за Клинични признаци на Сърдечна слабост при кучето

 1. 1.

  Palni gluposti i shantaji_ttryabva I da se gladuva
  .


 2. 2.

  Има вече на пазара хранителна дабавка за лечение на сърце при животни.Няма абсолютно никакви странични ефекти и е много ефикасна.Може да се дава профилактично.
  Ако имате интерес , моля пишете vsv2303@abv.bg

 3. 3.

  zdraveite? kak se kazva tazi dobavka?

 4. 4.

  Как се казва? - кучето ми се нуждае спеш о

Подобни статии

Миокардоза при кучето

Миокардоза при кучето

Лат.: Myocardosis Миокардозата е заболяване на сърцето, което протича без възпалителни процеси в съ...

Гана при кучето

Гана при кучето

Гана= Кучешка чума Лат.: Febris catarrhalis infectiosa canumАнгл.: Canine distemper Ганата при куч...

Парвовироза при кучето

Парвовироза при кучето

За тези, които обичаме! Кучето няма да остави стопанина си дори, когато е беден! Вие ще оставите ...