Перитонит при кучето

Перитонит при кучето

Лечение на Перитонит при кучето

Необходима е консултация с ветеринарен лекар, който ще прецени тежестта на развилия се процес и какво лечение трябва да се предприеме.

Най - добри резултати се получават чрез навременното прилагане на антибиотици с широк спектър на действие и сулфаниламиди, инжектирани парентерално или интраперитонеално.

Срещу болките се прилагат аналгетици (аналгин 20%-ов разтвор 2 - 5 cм3 и др.). В началото на заболяването може да се направят студени компреси около корема с лед или студена вода, а в по - късния развой - загряващи компреси.

За намаляване на резорбцията на бактериите и техните токсини от страна на перитонеума се препоръчва перитонеалното инжектиране на стерилизиран на водна баня течен парафин или камфорово масло (50-80 см3 в зависимост от големината на болното куче).

За намаляване на пропускливостта на кръвоносните съдове на перитонеума се инжектират венозно калциеви препарати, витамини (А, AD3E и С).

Лечение на Перитонит при кучетоПри дифузен гноен перитонит се прилагат и хирургически интервенции:

  • Дренажиране
  • Перитонеален лаваж
  • Перитонеална диализа
2.0, 1 гласа
прегледи 3306

Препоръчани продукти

Коментари за Лечение на Перитонит при кучето

  1. 1.

    ПОМОГНЕТЕ,МОЛЯ ВИ!Кучето ми диша тежко и има твърд,подут корем.Едвам се движи.Има доста голяма температура и наскоро роди 4 кученца.Не влиза да ги кърми много често,защото я дерат или по друга прияина.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

  2. 2.

    До 1. Ана - надяваме се да сте взели навременни мерки и сте завели кучето на ветеринар, тъй като от описаните от Вас признаци състоянието изглежда тежко.

Подобни статии

Бяс при кучето

Бяс при кучето

Лат.: Rabies / LyssaАнгл.: RabiesНемски: TollwutРуски: Бешенство Бесът е остра контагиозна болест, ...

Бруцелоза при кучето

Бруцелоза при кучето

Лат.: Brucellosis Бруцелозата при кучетата представлява хронична инфекциозна болест, протичаща с въ...

Асцит при кучето

Асцит при кучето

Асцит = Коремна воднянка Лат. Ascites Под асцит се разбира набирането на голямо количество трансуд...