Перитонит при кучето

Перитонит при кучето

Лечение на Перитонит при кучето

Необходима е консултация с ветеринарен лекар, който ще прецени тежестта на развилия се процес и какво лечение трябва да се предприеме.

Най - добри резултати се получават чрез навременното прилагане на антибиотици с широк спектър на действие и сулфаниламиди, инжектирани парентерално или интраперитонеално.

Срещу болките се прилагат аналгетици (аналгин 20%-ов разтвор 2 - 5 cм3 и др.). В началото на заболяването може да се направят студени компреси около корема с лед или студена вода, а в по - късния развой - загряващи компреси.

За намаляване на резорбцията на бактериите и техните токсини от страна на перитонеума се препоръчва перитонеалното инжектиране на стерилизиран на водна баня течен парафин или камфорово масло (50-80 см3 в зависимост от големината на болното куче).

За намаляване на пропускливостта на кръвоносните съдове на перитонеума се инжектират венозно калциеви препарати, витамини (А, AD3E и С).

Лечение на Перитонит при кучетоПри дифузен гноен перитонит се прилагат и хирургически интервенции:

  • Дренажиране
  • Перитонеален лаваж
  • Перитонеална диализа
2.0, 1 гласа
прегледи 3653

Препоръчани продукти

Коментари за Лечение на Перитонит при кучето

  1. 1.

    ПОМОГНЕТЕ,МОЛЯ ВИ!Кучето ми диша тежко и има твърд,подут корем.Едвам се движи.Има доста голяма температура и наскоро роди 4 кученца.Не влиза да ги кърми много често,защото я дерат или по друга прияина.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

  2. 2.

    До 1. Ана - надяваме се да сте взели навременни мерки и сте завели кучето на ветеринар, тъй като от описаните от Вас признаци състоянието изглежда тежко.

Подобни статии

Фарингит при кучето

Фарингит при кучето

Лат. Pharyngitis Представлява възпаление на глътката. Терминът "фарингит" обединява едновременното...

Бяс при кучето

Бяс при кучето

Лат.: Rabies / LyssaАнгл.: RabiesНемски: TollwutРуски: Бешенство Бесът е остра контагиозна болест, ...