Парвовироза при кучето

Парвовироза при кучето

За тези, които обичаме!

Кучето няма да остави стопанина си дори, когато е беден! Вие ще оставите ли домашния си любимец с Парвовироза?

Уважаеми потребители,

Тази информация е възможност за Вас. BauBau.bg и Ветеринарен комплекс предоставя знания.

След като ги приложите на практика, Вие вземате леко решение за тежката болест - Парвовироза. Поради бързото си разпространяване заболяването има голям обществен интерес!

Най-доброто е, че към настоящ момент заболяването Парвовироза при кучето  не е  опасно за човека.

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

3. Кои кучета боледуват от Парвовироза?

Най - често се засягат кучета между 6 седмична до 6 месечна възраст от всички породи. Най - тежко болестта протича при младите кучета на възраст от 4 до 8 седмици. Най - податливи са кучетата до 6 мес... прочети

4. Как се предава Парвовирозата при кучето?

Вирусът, причиняващ Парвовирозата принадлежи към сем.Parvoviridae и е силно устойчив. Стабилен е в околната среда и е устойчив на температурни въздействия и почистващи препарати, дори и на алкохол т.е... прочети

5. Патогенеза на Парвовироза при кучето

Парвовирусът, който причинява ентерит при кучето, се размножава основно в клетки, които са във фаза на митоза, т.е. в делене. Този факт доказва повишената възприемчивост на младите кучета. При тези ж... прочети

9. Лечение на Парвовироза при кучето

За лечение на Парвовирозата се прилагат специфични серуми заедно с общоукрепваща терапия. Добър резултат само когато са приложени в началото на заболяването. Симптоматичната терапия е насочена към пр... прочети

10. Профилактика на Парвовироза при кучето

Най - лекото решение, което може да ви спести много главоболия за напред е ваксинацията. Кога, с Какво и Колко често? Ветериннарния комплекс има не само отговор на тези въпроси, но и готово реше... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 114519

Препоръчани продукти

Коментари за Парвовироза при кучето

 1. 133.

  Сега реших взимам си друго кученце пак пекинез не е ваксинирано миналото уж беше и сега реших аз да си фо ваксинирам. За да съм сигурна дезификцирала съм навсякъде след две седмици ще ми го докарат има ли опасност от заразавяне като говорих с ветеринар каза че веднага ще започне с ваксините

 2. 134.

  До 133. - няма проблем, не се притеснявайте! И това, което сте решили да направите с ваксинирането е най-доброто решение! Нека ваксинационната схема на кученцето да започне при Вас, за да сте сигурни във всичко, което му се слага!

 3. 135.

  blagodarq mnogo za otgovora

 4. 136.

  Кучето ми е на 50 дни,от сутринта има рядко изпражнение и след него изаква малки капки кървава слуз. Преди 7 дни го обезпаразитяват , имаше глисти. Утре преди работа ще го водя в клиника. Какво да направя за да се облекчи състоянието му.

 5. 137.

  До 136. Павлина Динева - това, което може да правите е да го държите на топло и спокойно място. За храна давайте само гранулки и никаква странична "човешка" храна! В никакъв случай не давайте и прясно мляко, тъй като не могат да го усвояват и води до разстройство. Стискаме палци!

 6. 138.

  Мойто куче първо рочна да повраща а росле да ходи крав какво мога да направа и чи нама куреш се лежи пинчер е накаде 10 месечна е много ви мола помогнете

 7. 139.

  Здравейте!Много ще се радвам ако може да ми дадете някакъв съвет или ми помогнете!За една седмица ми умряха 2 кученца (среден шпиц) едното на 8 месеца другото на 3 год. Симптомите бяха като на Парвовироза (повръщане и кървава диария)Карах на ветеринар направиха тестове и казаха,че са отрицателни!Ветеринаря предоположи,че може да е хранително натравяне или остра чревна инфекция!Проблемът е ,че дадох на мои близки малко от същата порода на 2 месеца и днес ми казаха,че не е добре!Видях го абсолютно същите симптоми!Бихте ли ми дали съвет?Благодаря предварително

 8. 140.

  До 138. Елиз - необходимо е кученцето да се прегледа от ветеринар! Ще се направи тест за Парвовироза и ако той излезе положителен ще се предприеме нужното лечение. Ако обаче теста е отрицателен е добре да се направи копропроба за да се изключи наличието на вътрешни паразити, тъй като те също могат да доведат до подобна симптоматика.

 9. 141.

  До 139. Petko Blagoev - при кученцата, които сте дали на 2-месечна възраст има вероятност да се касае за Парвовироза и е добре да се направят тестове и на тях. Относно Вашите кученца, твърде вероятно е да е една от двете причини, за които се съмнява и ветеринарят Ви. За толкова бърз развой, завършващ фатално, по-скоро се касае за натравяне, но дали е хранително няма как да кажем.

 10. 142.

  Здравейте
  С какво се захранва кученцето ,прекарало парвовироза ?

 11. 143.

  Здравейте миналата година през месец Авгост ми почина кученцето вече са минали 6 месеца и половина дезинфекцирал сим с белина.Дали е опасно все още за да си взема друго кученце.

 12. 144.

  От парвовироза .

 13. 145.

  До 142. - храната трябва да бъде диетична, има специални лечебни храни предназначени за кучета с гастроинтестинални проблеми. Тези храни са подходящи за това състояние.

 14. 146.

  До 143. - да, може да си вземете кученце. "Добро дезинфекционно действие имат 2%-овите разтвори на формалина, хлорните съединения (натриевият хипохлорид) и натриевата основа."

 15. 147.

  Значе не е достатъчно само с белина

 16. 148.

  До 147. - не се притеснявайте, минало е достатъчно време. Важно е новото кученце да не използва неща, които е използвало старото - купички, играчки и т.н.

 17. 149.

  Здравейте, двете ми кученца починаха от парвовироза през Декемри на 3 месеца, купих ги с 1 -а бита ваксина и на паспортите им беше всичко ОК. Мисля да с взема кученце мелезче ни се притеснявам да не се зарази и то, минали са 3 месеца от както починаха кученцата, какво да направя и с какво е най ефикасно да дезинфикцирам за да не се зарази и това кученце?
  Колко време отнема изграждането на имунитет след васкината, мога да го валсинирам и да го оставя още известно време при майка му. Благодаря Ви предварително. Поздрави

 18. 150.

  До 149. Татяна - важно е да премахнете съдовете и всичко, което са ползвали самите кученца. Ако сте почистили добре няма проблем, а и е минало доста време. Не се притеснявайте! Относно ваксината - често се случва кученца да се продават с паспорт, в който пише, че е сложена ваксината, но за съжаление няма 100%-ва гаранция, че наистина ваксината е сложена, поради което голяма част от бъдещите собственици започват ваксиналната схема отначало. Продаването на кученца с "поставена ваксина" се прави с цел вземане на по-висока цена. По принцип отделяне от майката се препоръчва след 40-тия ден.

 19. 151.

  Здравейте, на мен ми умряха 3 кученца шпиц от парвовороза, в различни периоди съм ги взимала и от различни места, имаха първите две ваксини, не знаехме че не бива да излизат от дома си и явно затова са се разболени (бях ги завела в дома на родителите си, а там има зараза) колко време след ваксините си изграждат имунитет, прочетох повечето от коментарите, че дори ваксинирани кучета май се разболяват, не може ли направо да се премине към имунизация със серум за по-сигурно, и кога може да бъдат изкарани на разходка. Благорадя Ви предварително.

 20. 152.

  До 151. Нели - както и при хората, 100%-ва сигурност от ваксините няма (не само срещу Парвовироза), за съжаление. Приблизително 2 седмици след ваксинация може да се изкарват.

Подобни статии

Лайшманиоза при кучето

Лайшманиоза при кучето

Лайшманиозата е огнищна трансмисивна протозооза, разпространена предимно при кучето и човека и по - ...

Амебиаза при кучето

Амебиаза при кучето

Амебиазата (наричана още Амебна дизентерия) е протозойно заболяване на дебелите черва, протичащо с м...

Бабезиоза при кучето

Бабезиоза при кучето

Бабезиозата при кучетата е трансмисивно протозойно заболяване, причинителите на което предизвикват а...

Рекламирай в INSERT.BG
loading...