Парвовироза при кучето

Парвовироза при кучето

За тези, които обичаме!

Кучето няма да остави стопанина си дори, когато е беден! Вие ще оставите ли домашния си любимец с Парвовироза?

Уважаеми потребители,

Тази информация е възможност за Вас. BauBau.bg и Ветеринарен комплекс предоставя знания.

След като ги приложите на практика, Вие вземате леко решение за тежката болест - Парвовироза. Поради бързото си разпространяване заболяването има голям обществен интерес!

Най-доброто е, че към настоящ момент заболяването Парвовироза при кучето  не е  опасно за човека.

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

3. Кои кучета боледуват от Парвовироза?

Най - често се засягат кучета между 6 седмична до 6 месечна възраст от всички породи. Най - тежко болестта протича при младите кучета на възраст от 4 до 8 седмици. Най - податливи са кучетата до 6 мес... прочети

4. Как се предава Парвовирозата при кучето?

Вирусът, причиняващ Парвовирозата принадлежи към сем.Parvoviridae и е силно устойчив. Стабилен е в околната среда и е устойчив на температурни въздействия и почистващи препарати, дори и на алкохол т.е... прочети

5. Патогенеза на Парвовироза при кучето

Парвовирусът, който причинява ентерит при кучето, се размножава основно в клетки, които са във фаза на митоза, т.е. в делене. Този факт доказва повишената възприемчивост на младите кучета. При тези ж... прочети

9. Лечение на Парвовироза при кучето

За лечение на Парвовирозата се прилагат специфични серуми заедно с общоукрепваща терапия. Добър резултат само когато са приложени в началото на заболяването. Симптоматичната терапия е насочена към пр... прочети

10. Профилактика на Парвовироза при кучето

Най - лекото решение, което може да ви спести много главоболия за напред е ваксинацията. Кога, с Какво и Колко често? Ветериннарния комплекс има не само отговор на тези въпроси, но и готово реше... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 104814

Препоръчани продукти

Коментари за Парвовироза при кучето

 1. 113.

  След операция на дископатия имаме проблем лечението с нивалин подходящо ли е според Вас?Става въпрос за куче на 7 години.

 2. 114.

  Спасих си кученцата с Гискан 5 мой приятел ми го пречоръча ни в България го няма донесоха го от Русия понеже той имал паровироза.Но за съжаление не можа да спаси неговите докъто дойде серума.

 3. 115.

  До 113. Дони - по принцип медикамента е подходящ, но е от изключително важно значение схемата, по която се прилага!

 4. 116.

  Благодаря,Ви!Весели Коледни и Новогодишни Празници!

 5. 117.

  Здравейте,
  Имам кокер на 9 години, който е с редовни ваксини и здрав. Наскоро намерихме бездомно кученце, което е болно от парвовироза и в момента е в клиника за лечение. Скоро обаче ще го изпишат и ще се наложи да остане временно при нас докато се стабилизира и отиде в постоянния му дом. Въпроса ми е - има ли опасност за моето куче да се зарази, при положение че ще живеят под един покрив? Какво мога да направя за да предотвратя евентуална зараза на моето куче?

 6. 118.

  До 117. Цвети - много малко вероятно е да се зарази, тъй като както е описано в статията: "Най - често се засягат кучета между 6 седмична до 6 месечна възраст от всички породи. Най - тежко болестта протича при младите кучета на възраст от 4 до 8 седмици. Най - податливи са кучетата до 6 месеца."

 7. 119.

  Моето куче е мини чихуахуа преди 3 седмици имаше глисти излекува се и ветеринарният лекар каза ,че трябва да му се бие ваксина за хепатит и още болести и днес му я бихме и не се чувства много добре тоест отпаднал е и мястото където му биха ваксина го боли нормално ли е? ;(

 8. 120.

  До 119. - да, напълно нормално е. Вашият ветеринарен лекар би следвало да Ви е обяснил за това постваксинално неразположение. В рамките на 1-2 дни е нормално кученцето да е с лека температура, поради което е и с намален апетит и не е жизнено като преди. Не се притеснявайте!

 9. 121.

  Благодаря днес е по добре играе си но има разтройство

 10. 122.

  До 121. - разстройството също понякога може да бъде постваксинален признак. До 1-2 дни вероятно ще отшуми. Все пак го наблюдавайте!

 11. 123.

  Кучето ми е ротвайлер на 6 месеца,от вчера е с повръщане и диария.Днес диарията стана кървава и повръща пяна.Доктора каза , че е с парвовироза и че ваксините и били "негодни" и за това се е разболяла.Какви са и шансовете и вярно ли е това с ваксините?Възможно ли е ветеринаря да е постъпил толкова безотговорно?

 12. 124.

  Кученцето ми умря от парвовироза.След колко време ще е безопасно да си взема малко кутре и дезинфекцията с белина дали е достатъчна?

 13. 125.

  До 123. - за да постави диагноза Парвовироза се надяваме, че доктора е направил тест! Няма негодни ваксини, но трябва да знаете, че ако кученцето е било заразено още в кучилото, дори да се постави ваксината, тя няма да го предпази от боледуването, тъй като най-вероятно е било в инкубационен период. Има и друг вариант - за съжаление зачестяват случаите, в които се продават кученца с паспорти и "поставени" ваксини. Това се прави с цел по-висока цена. Обикновено продавачите поставят само лепенките от шишенцата (които могат да се вземат отвсякъде) и липсва печат от ветеринарен лекар. Ако и във Вашия случай е така, то вероятно на кученцето не е поставяна ваксина.

 14. 126.

  До 124. - добро дезинфекционно действие имат 2%-овите разтвори на формалина, хлорните съединения (натриевият хипохлорид) и натриевата основа. Тъй като вируса е доста устойчив е добре да изчакате поне няколко седмици. Важно е да дезинфекцирате обувките и дрехите си, но най-вече обувките! Премахването на пособията, с които кученцето е имало контакт също е от важно значение!

 15. 127.

  Здр кучето ми е мини пинчер на 8 месеца е от днеска повръща от какво се дължи това. Доган мога ли да дам.

 16. 128.

  До 127. Марияна - има много причини за повръщането. Една от тях може да се дължи на храната - ако сте давали нещо по-необичайно, което по принцип не присъства в менюто му. Друга вероятна причина би могла да бъде изяждане на нещо по време на разходка. Не ви съветваме да давате Деган в домашни условия! Ако кученцето продължи да повръща е добре да се види от ветеринар, особено ако повръща след прием вода!

 17. 129.

  здравейте имам куче пекинез откриха парвовироза ужас големи маки са кученцето е на една година подарено ми е преди девет месеца сега системи инжекции спря да повраща но продалжава да се изхожда е не толкова често колко време продалжава тази болест ужас няма температура има и крав ж изпражненията вече два дена от както е с тази болест няма опасност нали мисля че е прескочил ''трапа'' моля се за него всички в къщи сме разтревожени

 18. 130.

  moeto ku4ence po4ina poradi vina na veterinarnite doktori ne sam vqrvala 4e ima takiva hora mnogo ni e bolno

 19. 131.

  До 129. - обикновено състоянието продължава от 7 до 10 дни в зависимост от развоя на болестта. Наличието на кръв в изпражненията не е хубав признак, но голяма част от засегнатите кучета се оправят. Смъртността не е 100%.

 20. 132.

  До 130. - искрено съжаляваме за загубата Ви!

Подобни статии

Лайшманиоза при кучето

Лайшманиоза при кучето

Лайшманиозата е огнищна трансмисивна протозооза, разпространена предимно при кучето и човека и по - ...

Амебиаза при кучето

Амебиаза при кучето

Амебиазата (наричана още Амебна дизентерия) е протозойно заболяване на дебелите черва, протичащо с м...

Рекламирай в INSERT.BG